ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ


ΙΕΡΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

ΜΕΤΟΧΙΟΝ ΜΗΛΕΣΙΟΥ

τηλ. (+30) 22950-98261 fax.: (+30) 22950-98074
email: info@porphyrios.org  – www,porphyrios.net

Ιερόν Γυναικείον Ησυχαστήριον "Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος", Μήλεσι Ωρωπού

ΕΔΡΑ

Το Ησυχαστήριο εδρεύει στην Αθήνα και υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στην έδρα του στην Αθήνα δεν γίνονται δεκτές επισκέψεις.

ΜΕΤΟΧΙ

Το μετόχι του Ησυχαστηρίου στο Μήλεσι βρίσκεται στην Κοινότητα Μαλακάσας

Τα κτίρια του Μετοχίου του Ησυχαστηρίου στο Μήλεσι άρχισαν να κτίζονται το 1981 και προχώρησαν σταδιακά. Ο ναός θεμελιώθηκε στις 26-2-1990 κατόπιν αδείας του επιχωρίου μητροπολίτου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Ο σκελετός του, από οπλισμένο σκυρόδεμα, ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 1992, λίγους μήνες μετά την κοίμηση του Γέροντα. Όταν εκοιμήθη ο Γέροντας (2-12-1991) έλειπε μόνον ο τρούλος. Τα έργα συνεχίζονται.

Το Μετόχι δεν μπορεί να φιλοξενήσει άτομα για διανυκτέρευση.

 

ΩΡΑΡΙΟ

Είναι ανοικτό για επισκέψεις τις συνηθισμένες ώρες των μοναστηρίων (από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ηλίου) με διακοπή 2-4 μ.μ.

  • Ο Εσπερινός τελείται καθημερινά στις 5 μ.μ. (το χειμώνα) και στις 6 μ.μ. (το καλοκαίρι).
  • Η Θεία Λειτουργία την Κυριακή τελείται 7-10.15 π.μ.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των Ακολουθιών που γίνονται στο Ι. Ησυχαστήριο κάθε μήνα

Προβολή Χάρτη

xartis

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Μπορεί να μεταβεί κανείς σε αυτό με διάφορους τρόπους:

1. Με δικό του αυτοκίνητο: Θα βγει από Αθήνα στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας και στο 43ο χιλιόμετρο θα βγει από την Εθνική οδό από την έξοδο Μαλακάσας καιθα προχωρήσει προς Ωρωπό. Μετά 4.5 χιλιόμετρα από την έξοδο της Μαλακάσας θα δει στα δεξιά του έναν ανηφορικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί μετά 600 μέτρα στο Μετόχι του Ησυχαστηρίου. Το Μετόχι φαίνεται στην κορυφή του λόφου και είναι λευκό χωρίς κεραμίδια και τούβλα. Στη διασταύρωση υπάρχει μικρή ιδιωτική πινακίδα που γράφει «ΙΕΡΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ».

2. Με λεωφορείο: Η αφετηρία των λεωφορείων είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ των Αθηνών. Αυτή βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Πατησίων. Από τα πολλά λεωφορεία που ξεκινούν από εκεί με κατεύθυνση τον ΩΡΩΠΟ, το Ησυχαστήριο εξυπηρετούν αυτά που περνούν από τη Μαλακάσα (όχι αυτά που περνούνε  από Μαρκόπουλο). Κατεβαίνει κανείς πριν από το χωριό Μήλεσι στη στάση: ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ και περπατά 600 μέτρα. (Αλλά αν πάρει κανείς το Λεωφορείο μέσω Μαρκόπουλου, θα κατεβεί στον Ωρωπό και μετά πρέπει να πάρει από εκεί ταξί. Η διαδρομή μέχρι το Ησυχαστήριο είναι 8 περίπου χιλιόμετρα).

Δείτε Πληροφορίες ΚΤΕΛ

Τηλέφωνο πληροφοριών (ΚΤΕΛ): 14505 (όλο το 24ωρο).

3. Με ταξί: από Αθήνα έρχεται κανείς εύκολα. Το κόμιστρο είναι περίπου 50€ (εξαρτάται από πού θα ξεκινήσει).

4. Με το τραίνο της γραμμής Πειραιάς-Χαλκίδα:  Μπορεί να επιβιβασθεί στον Πειραιά η στην Αθήνα στο σταθμό Λαρίσης. Θα κατεβεί στη στάση ΣΦΕΝΔΑΛΗ (=Μαλακάσα), αλλά μετά πρέπει να βρει μέσο να διανύσει την απόσταση μέχρι το Μετόχι του Ησυχαστηρίου (5 χιλιόμετρα), πράγμα που δεν είναι εύκολο.

Δείτε Πληροφορίες ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ

Ἔργα ποὺ ἐκδίδονται ἀπὸ τὶς Ἐκδόσεις Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος (Σύνδεσμος)