Εγκαινιάστηκε ο πρώτος Ναός του Οσίου Πορφυρίου στην Ουκρανία 1


osios-porfirios-2Παρουσία εκατοντάδων πιστών εγκαινιάστηκε ο πρώτος Ναός του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στην Ουκρανία.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Μουκάτσεβο και Ούζγοροντ κ. Θεόδωρος, ο οποίος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μεταξύ άλλων ανέφερε: ”Σήμερα γίναμε μάρτυρες των εγκαινίων αυτού του Ναού προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου, ο οποίος έζησε μια εξαιρετικά ταπεινή ζωή.”

”Τι διαφορετικό είχε ο Όσιος Πορφύριος με εμάς τους κληρικούς σήμερα; Αγαπούσε όλους τους ανθρώπους. Η αγάπη του ήταν άπειρη χωρίς εξαιρέσεις μέχρι το τέλος της ζωής του” συμπλήρωσε ο κ. Θεόδωρος.

”Αν και ασθενής και ο ίδιος δεν σταματούσε να θεραπεύει όσους ζητούσαν την βοήθειά του. Ας προσευχόμαστε στον Όσιο Πορφύριο να μας βοηθήσει να μείνουμε ακλόνητοι στην Ορθόδοξη Πίστη” υπογράμμισε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Μουκατσέβο και Ούζγοροντ.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός βρίσκεται εντός της Ι.Μ. Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στο Ζαρίχοβο και ανεγέρθη σε σύντομο χρονικό διάστημα από τις προσπάθειες της Ηγουμένης Γερόντισσας Βαρβάρας και ευεργετών της Ιεράς Μονής.

Περισσότερες φωτογραφίες ἐδῶ: romfea.gr

osios-porfirios-1

----------------------------

Πληροφορίες γιὰ τοὺς τίτλους τῶν Ἐκδόσεων τοῦ Ἱεροῦ Ἡσυχαστηρίου μπορεῖτε νὰ βρεῖτε ἐδῶ


One thought on “Εγκαινιάστηκε ο πρώτος Ναός του Οσίου Πορφυρίου στην Ουκρανία

  • admkik

    Ο πολυαγαπημἐνος μου Γἐροντας ο Ἀγιος Πορφὐριος ο Καυσοκαλυβἰτης αγαποὐσε τὀσο πολὐ ὀλο τον κὀσμο και προσευχὀταν αδιαλεἰπταως ἰνα πἀντες ὠσιν ἐν. Εννοοὐσε δε ὀλους τους ανθρὠπους που ζοὐν επἰ της γἠς με την Χἀρη του Αγἰου Πνεὐματος να γνωρἰσουν το Κὐριο ημὠν Ιησοὐ Χριστὀ μἐσα στην επἰγεια ἀκτιστη Εκκλησἰα Του και να σωθοὐν.Εἰναι πολὐ ζωντανἠ η παρουσἰα του Αγἰου σε ὀσους τον επικαλοὐνται με π[‘ιστη αγἀπη και ταπεἰνωση.

Comments are closed.